Известие

Collapse
No announcement yet.

Изгорял компютър ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

колега,провери имаш ли захранване на екуто. провери бушоните и релетата.
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=28282
    ако няма захранване няма как да се свържеш за диагностика. това че ключа светва и изгасва е щото алфа кода е отделен модул.
    точка

Comment

Провери си релето за газта.Може да се е скапало и точно тоя проблем ще прави.На газ не превключва,а нормално затворения контакт е нагорял и симулатора не включва дюзите.Подай директно напрежение на плюса на клапана за газта и опитай да я запалиш.Ако пали е въпросното реле.Другата вероятност е да са нагоряли и клемите на превключвателя за газ-бензин.Провери и това.Успех!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Ето я и развръзката! Но първо да благодаря на всички и особенно на колегата Колев ,който дадоха съвети при това и верни . Без вашите идеи щях да си имам 2 компа и колата пак нямаше да има признаци на живот.
        След възможните причини които изредихте , отидох до сервиза блокирах алармения имобилайзер и взех да ровя бушоните .Никога не съм се радвал толкова на изгорял бушон!!! Оказа се че това е бушона на бензиновата помпа . Смених го и всички лампи по таблото светнаха! Голяма радост. При последвалите опити да запаля пак всичко 'умря' .Пак смяна на въпросния бушон и най- накрая майстора смени версията и заключи , че не е компютъра а помпата е изгоряла . Мисля , че вече е прав .Откачихме захранването на помпата и колата запали на гас .
        Та майстора наистина се учуди как така този бушон спирал захранването на компа. Въпреки , че можеше да стане голяма беля след първоначалното му заключение , не искам да кажа нищо лошо за човека .Да кажем че е бил разсеян и много зает затова не е обърнал достатъчно внимание на проблема а си извадил много прибързан извод. Имам предишни впечатления от него и наистина добре работи.

Comment

И още венъж ви благодаря на всички , а за по 'неуките' като мен да знаят да не оствят колата без бензин дори и един единствен път(само веднъж е ставало при мен) , че става мазало след това.Дано чрез моя проблем и неговото решение някой да си спести излишни грешни изводи и притеснения, че по друг начин едва ли бих могъл да ви бъда полезен както вие бяхте на мен!

Comment

хубаво че сте я оправили колега. тука сме за да си помагаме. внимавай винаги да имаш няколко литра бензин, че помпата изгаря само за 10-тина секунди на сухо.
            точка

Comment

Working...
            X